top of page

Lifeplanning voor apothekers

Als Business Lifeplanner krijg ik de kans om samen met de leden-apothekers van de Vlaams-Brabantse beroepsvereniging BAF, Brabants Apothekers Forum, een traject te doorlopen met als resultaat dat zij een leven ervaren met meer kwaliteit en voldoening, zowel binnen als buiten de apotheek. Met de gemoedsrust dat ook de financiën op orde zijn ... Je zou verbaasd zijn hoeveel zorgverleners - en dan heb ik het duidelijk niet alleen over apothekers - het gewend zijn om zorg te dragen voor anderen (hun patiënten), maar zichzelf hierbij helemaal wegcijferen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het percentage burn-outs in deze beroepscategorie onrustwekkende cijfers aanneemt. Aandacht schenken aan zijn/haar persoonlijk welzijn en welbevinden, hoort dan ook voor iedere zorgverlener hoog op de agenda te staan.

Apothekers in het bijzonder staan op een kantelmoment in hun beroep. Ze zijn in volle ontwikkeling en transitie: hun dienstverlening en rol in de maatschappij zal niet meer dezelfde blijven en zal in de toekomst nog meer opgewaardeerd worden. De uitdagingen waar zij voor staan, zijn dan ook niet min: er zal, nog meer dan in het verleden, veel van hen gevraagd/geëist worden.

Middels Lifeplanning voor jezelf en jouw apotheek, kan je enerzijds een balans opmaken waar je nu staat en anderzijds een plan om 'futureproof' de uitdagingen aan te pakken die jouw weg (zullen) kruisen. Ontdek in dit filmpje alvast wat dit voor jou kan betekenen ...

Veel succes!

Twee leuke artikeltjes om jouw kijk op zelfzorg/in balans zijn / ... te verruimen of nuanceren:

Rust in vrede, WorkLife Balance. (zie ook de reacties/commentaren hierop)


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page