top of page

Het adviestraject

In het werk met mijn cliënten zijn er een aantal principes, noem het maar gronsdslagen, die de rode draad vormen van het proces dat we samen doorlopen: de 5 grondslagen van Life Planning

 
 1. Mensen hebben geen financiële doelstellingen. Zij hebben wel levensdoelen die financiële middelen vereisen.
   
 2. De levensdoelen zijn vaak diep in ons verscholen, onuitgesproken en genegeerd, omdat ze van echte, diepe betekenis zijn.
   
 3. Iedereen is bezorgd over geld. Onbewuste overtuigingen en gevoelens over geld belemmeren onze doeltreffendheid en capaciteit om "ervoor te gaan".
   
 4. Life planning erkent de emotionele aard van geld en gebruikt dit als uitgangspunt voor de ontdekking van diepere verlangens en wensen.
   
 5. Life planning is een gestructureerd proces dat mensen inspireert om hun meest betekenisvolle levensdoelen na te streven en het (financiële) levensplan ontwerpt om deze doelen te verwezenlijken.
   

 

 

Alles begint bij ... een grondige kennismaking.
Vooraleer we van start gaan met het volledige traject, nodig ik je met veel plezier uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Het doel voor jou zal zijn om te voelen of ik als lifeplanner jouw vertrouwen waard ben. Of ik de geknipte persoon ben om jouw diepste wensen en verlangens bij bloot te leggen.

Het doel voor mij zal zijn om te onderzoeken, door oprecht naar jou te luisteren, of Life planning jou zal brengen waar je naar op zoek bent.
Indien het antwoord voor ons beiden volmondig "ja" is, gaan we van start met het volledige Lifeplanningstraject, een ongelooflijk intense en boeiende reis die we samen gaan afleggen.

Indien dit niet het geval is, dan zal ik je misschien kunnen doorverwijzen naar professionals die wel een oplossing kunnen bieden voor de door jou gestelde uitdaging. Zodat je verder geholpen kan worden.
Op zijn minst garandeer ik je een goed gesprek met een lekkere kop koffie of thee!

 

 

Het Lifeplanningstraject

Het volledige traject kenmerkt zich door een intensieve begeleiding bestaande uit minstens 7 energiegevende gesprekken van ongeveer anderhalf uur. De structuur en de onderwerpen van het proces liggen vast en hebben in het verleden telkenmale hun nut bewezen. Elk gesprek wordt door jou grondig voorbereid aan de hand van vragenlijsten die dienen ter inspiratie op voorhand. Tijdens onze gesprekken verdiepen we dit dan in detail.


Het volledige traject beslaat bij benadering één volledig jaar. 

 

Deel 1

In de eerste periode van ongeveer 3 à 4 maanden vinden de eerste 6 gesprekken plaats om te komen tot de reden waarom we het traject gestart zijn: joùw lifeplan!

Hieraan koppelen we tegelijk een financieel plan om jou de gemoedsrust te bieden dat je je niet in de financiële afgrond stort, evenals een actieplan om meteen de eerste stappen te zetten en in actie te schieten.

 

Deel 2

In een tweede fase zien we elkaar na 2 à 3 maanden om te evalueren waar je staat in de uitvoering van jouw lifeplan en het beleven van jouw betekenisvolle dromen. Indien nodig, sturen we bij. Afspraken over eventuele verdere opvolgingsgesprekken kunnen dan gemaakt worden.

 

 

Het resultaat?

 

Dit traject ga je ervaren als een prachtige reis van jezelf in een warme omgeving die jou het mooiste cadeau oplevert dat je kan ervaren: jouw uniek lifeplan waarbij de levenskwaliteit volledig in balans is met de financiën.

 

Je ontdekt wat je wilt doen met je verdere leven, maakt daarvoor een plan en voert dat daadwerkelijk uit.

 

Je krijgt financieel inzicht en een overzicht dat je geld met je dromen verbindt.

 

Je ontvangt een totaal financieel levensplan dat de leidraad vormt voor je toekomst en je op koers houdt.

 

Je hebt het vertrouwen dat het oké is om jouw leven te leiden, met de nodige dosis levenslust en financiële gemoedsrust.

Jouw lifeplan

leven

geld

 

Ben je geprikkeld? Voelt dit goed aan? Was je hier al lang naar op zoek?

Aarzel dan niet langer en boek meteen een vrijblijvend kennismakingsgesprek

 

 

Wil je graag eerst nog het traject in detail ontdekken? 

bottom of page